Over ons

Restaurant Jamuna is geopend in 1994 in Leeuwarden. Het restaurant telt 60 zitplaatsen. Daarnaast hebben wij aparte zalen (voorkant en achterkant). Bij restaurant Jamuna zul je de originele Indiase keuken treffen met diverse culturele kenmerken van verschillende regio’s uit India.  Deze culturele kenmerken combineren verscheidenheid en het karakter van de Indiase keuken als geheel. U zult ook van de echte Indiase atmosfeer genieten met mooie muziek, zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers net als een groot assortiment aan drank.

In de Westerse wereld staat de Indiase keuken bekend om haar “curry’s”. Daarbij word al gauw gedacht aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel gerechten in India gekruid worden en hun smaak eraan ontlenen. Het tegenovergestelde is waar. Kerriepoeder zoals wij het kennen wordt in de Indiase keuken niet gebruikt.

Naar Jamuna – Naar India

In India maakt men zelf veel kruidenmengsels (garam massala) en die verschillen per gerecht en per streek. Vaak wordt het recept alleen overgedragen van moeder op dochter. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is al eeuwen oud. Even oud zijn ook de strenge bereidingsvoorschriften die verschillen naar gelang het klimaat, de streek en de religie die in die streek het meest beoefend wordt.

Heeft u suggesties of wilt u iets eten wat niet op de kaart staat vraag het ons en wij zullen ons uiterste best te doen aan uw wensen te voldoen. Heeft u klachten, zeg ze dan zo snel mogelijk, zodat wij in staat zijn u met een tevreden gevoel naar huis laten gaan.

Namens Humayun Choudhury en al ons personeel wensen wij u smakelijk eten.

Allergenen: Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Voor allergenen-informatie kunt u zich wenden tot het personeel

Wij accepteren geen online-reserveringen